воскресенье, 10 февраля 2013 г.

чим годують індиків

Утримання кзоньок у стйловий перод

Саморобна «кругла» лопата дуже допоможе

Висвамо на розсаду сальвю блискучу

Як одержати хорошу розсаду капусти

Вирощування зелених саджанцв винограду

Щоб бульби не проростали

Оригнальн  надйн сорти томата безплатно

Читайте в наступному номер газети

Повернутися рк

Рубрика: / Роздл:

Стаття опублкована в газет «Земля моя годувальниця» 47(673) вд 21 листопада 2012 р., стор.6.

Володимир СИРОТЕНКО.

При сучасному вирощуванн ндикв на м ясо головним чином використовують гбридних ндичат, одержуваних вд схрещування 2-4 сполучних лнй, частше одн породи (легких самок з високою несучстю  важкими самцями). Витрати комбкорму на 1 кг приросту 2,5-3,5 кг. Забйний вихд м яса 80-90%.

Аби надати специфчного смаку м ясу вдгодовуваних ндикв, до звичного корму додають розтерт жолуд чи каштани, змшан з борошном, або ж годують птицю волоськими горхами, поступово збльшуючи х кльксть до 12 штук. Псля цього кльксть згодовуваних горхв починають поступово зменшувати. Вдгодвля трива 21-40 днв.

Восени у приватних господарствах проводять вдбр ндикв: одних залишають на плем я, нших вдправляють на вдгодвлю природним чи штучним (насильницьким) способом. При першому способ птицю годують поживним, по можливост рзномантним кормом до самого забою: вареною тертою картоплею, змшаною з ввсяним чи ячмнним борошном, зерном пшениц. Для вдгодвл за другим способом ндикв саджають в ящики з рештчастим дном у заднй частин  спочатку деякий час годують як зазвичай, а потм насильно. ¶з пшеничного чи ячмнного тста готують довгаст балабушки завбльшки з великий палець руки, як змочують теплою водою або збираним молоком  трич на день по 5-6 штук пропихають пальцем у горло птиц.

Зараз же ндикв годують головним чином комбкормом у вигляд гранул, кришива або розсипним.

Ранше ндикв годували зерном гречки, ввса  ячменю, розмоченим у вод чорним хлбом, вареною картоплею  рзною зеленню. Вони охоче подали сире та варене м ясо , перебуваючи в пол, на пасовищ, багато винищували черв якв, гусениць, жукв, лялечок комах та навть польових мишей  жаб, чим приносили користь садам. Якщо поблизу пасовища не було мсця, де б ндики могли сховатися пд час негоди, то для птиц влаштовували спецальний навс.

Чим годували ндикв ранше  чим годують зараз

Повернутися в ⁄ рк ⁄ /

ЗМГ | Обйстя | Свйська птиця | Чим годували ндикв ранше  чим годують зараз

Комментариев нет:

Отправить комментарий